Sijun Forums Forum Index
Log in to check your private messages
My Profile Search Who's Online Member List FAQ Register Login Sijun Forums Forum Index

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
   Sijun Forums Forum Index >> Archive : Sep99 - Dec00
View previous topic :: View next topic  
Author   Topic : "Wacom/Photoshop Headfuck"
rdgraffix
member


Member #
Joined: 21 Jul 2000
Posts: 299
Location: Australia

PostPosted: Tue Jul 25, 2000 1:05 am     Reply with quote
I'm having a bit of a problemo with my new(ish) Wacom Intuos tablet, and was wondering if anyone else had come across the same problem, or maybe even a fix.

I'm working on a G4, and whenever I'm working on a decent sized file, by Wacom starts ignoring clicks, insisting on selecting all for no reason whatsoever, and even putting Photoshop on hold while the pens position is being registered.

Obviously, this is a major pain in the ass, and I don't seem to be getting too far with either Adobe or Wacom. If anyone has any fixes or suggestions, I'd be very grateful.

------------------
- rowan dodds
RD Graffix
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Frost
member


Member #
Joined: 12 Jan 2000
Posts: 2662
Location: Montréal, Canada

PostPosted: Tue Jul 25, 2000 5:14 am     Reply with quote
I on a PC, but I can relate to the frustration. On my machine, the 'X' (foreground/background color swap) hotkey only once every so often, and it is a hotkey that I use VERY VERY frequently (next to Alt+click for color picking). I broke my keyboard when I lost patience...

Basically, don't whack your G4 or Wacom, they're slightly more expensive than keyboards. =)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
rdgraffix
member


Member #
Joined: 21 Jul 2000
Posts: 299
Location: Australia

PostPosted: Tue Jul 25, 2000 5:25 pm     Reply with quote
Thanks for your help guys.
I'm trying out your suggestions and I'll let you know with another winge session if it still screws up

Tzekin, I never got around to setting up any custom settings for Photoshop in the Wacom control panel, so it shouldn't be that unless it's my settings for 'all applications'. I'll try trashing that if it keeps occuring.

I've got some good tips from Charles, which I'll try out. Unfortunately, the 4.5.2 driver won't download for me, so I'm getting a friend to test it from his computer, to see if it's anything on my side causing the error.

Photoshop already had over 100mb ram, but I've boosted it to 200 to see if that helps.

And, um ... I've kinda got a 160w stereo with super woofers on the desk with the speakers strategically placed around my computer (much better stress relief than breaking keyboards! ). when the problem next occurs, I'll make the ultimate sacrifice and *gulp* try turning my music off.

Alternatively, I'll try moving the tablet away from the monitor.

Charles, I'm running Photoshop 5.0 on OS 9.0.4 with 640mb of ram. I don't know if thats the magical recipie for disaster or not, but I'm hoping (praying) that trying all this will get it running smooth.

Thanks for you help everyone, and if anyone has any other suggestions, I'd be more than happy to hear them.

------------------
- rowan dodds
RD Graffix
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
tzekin
member


Member #
Joined: 25 May 2000
Posts: 112
Location: Calgary, Canada

PostPosted: Tue Jul 25, 2000 11:47 pm     Reply with quote
I had a similar problem. if you have custom setings for Photoshop in your Wacom control panel delete them and creat a new set. This worked for me
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
rdgraffix
member


Member #
Joined: 21 Jul 2000
Posts: 299
Location: Australia

PostPosted: Fri Aug 04, 2000 1:05 am     Reply with quote
AAARGH! $*!% £$@! It's still happening! I've tried everything suggested: more ram, losing the musak, distancing the tablet from the screen, the new Wacom driver, and still it's screwing up. In fact, it almost seems to be worse!

Is there anything else that I could try? This is really fucking up my workflow, and I'm getting desperate.


------------------
- rowan dodds
RD Graffix
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
zarck
member


Member #
Joined: 26 Jul 2000
Posts: 55
Location: Eskilstuna,sodermanland,sweden

PostPosted: Fri Aug 04, 2000 2:05 am     Reply with quote
when i runned my wacom in XFree86 and used gimp and played mp3s my intous got a life on its own... but i relate that to a slow CPU. cos when i stop the mp3 player it stops.
but the G4 shouldnt have that problem?
well i dont have much experience of mac. but maybee if theres some kind option or something thats not as i should be, so it slows down the CPU or something... (i know portable pcs have that option)
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Sijun Forums Forum Index -> Archive : Sep99 - Dec00 All times are GMT - 8 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum




Powered by phpBB © 2005 phpBB Group